Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szerkesztés alatt...

Itt pedig gyakorlatilag saját ezoterikus világomból nyújtok némi ízelítőt...

Szó lesz az ezotériáról általában... a mandalákról, fraktálokról, más érdekes témához kapcsolódó dolgokról bővebben. Kapcsolódik hozzá több képgaléria is, úgy mint a fraktálok és a mandalák, de még ezeket is bővíteni szeretném, no és ki tudja mi minden bukkan még elő...

Kezdjük mindjárt az elejént, mit is takar maga a fogalom: ezotéria...

A szó főnévi formája a görög 'ezoterikosz' (latinosan 'ezoterikus') melléknévnek, melynek jelentése: belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent. Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember, mint spirituális lény az idők kezdete óta választ keres élete Nagy Kérdéseire. Mégis, beszélhetünk az ezotéria újrafelfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó New Age (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével kezdődött Halak-világkorszakot felváltja az új, a Vízöntő érája.

A szót a történelem folyamán is, és napjainkban is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra.