Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KATICA BOGÁR KALANDJAI

Katica reggelije

1. rész

article preview
 
A kis sárga virágok felemelték harmattól nedves fejecskéjüket és szárítkozni kezdtek a reggeli napsütésben. A Katica bogár korán kelő hírében állott. És valóban, ahogy az első napsugár megcsiklandozta a talpát fürgén kiugrott az ágyból és tornázni kezdett.
-         Egy, kettő. Egy, kettő – mondogatta miközben alaposan megmozgatta izmait.
-         A Szarvas bogár most sántikált a háza felé.
-         Jó neked Katica. – szólt be neki.
-         Miért kedves Szarvas Szilveszter? – kérdezte Katica vidáman.
-         Csak azért, mert mindig olyan jókedvű vagy és majd kicsattansz az egészségtől, és ráadásul a gyerekek is nagyon szeretnek. Mindig rólad énekelnek.
-         Tudod Szilveszter barátom neked is csak azt tanácsolhatom, amit mindenkinek, ha te is egészségesen élnél nem kellene sántikálnod. Reggel felkelnél, tornáznál egy jót, aztán alaposan megreggeliznél és végezhetnéd a dolgodat.
Szarvas Szilveszter ámulva nézett utána, mert Katica kiterjesztette pettyes szárnyait és huss, elrepült.
Katica a magasból megpillantott egy kókadozó virágot. „- Ha jól látom itt lesz a reggelim” – gondolta magába és leszállt a kis Százszorszéphez.
 
2k-fullhd-hatterkep-wallpaper-mosaicon-katicabogar-503595_largethumb.jpg
-         Jó reggelt kedves Százszorszép, úgy látom nagyon szomorkás vagy ma.
-         Éppen jókor érkeztél Katica, már alig élek.
-         Na munkához is látok.
És ezzel Katica a magával hozott kis kosárba seperte a Százszorszép leveleiről reggelijét, a levéltetveket. A kosárka éppen tele lett. A Százszorszép fellélegzett és vidáman integetett szirmaival Katica után, aki egyenesen hazarepült. Útközben találkozott egy-két ismerőssel is. Például Szöcske Szabolccsal és ifjú feleségével Szöcske Szabinával, akik vidáman integettek, és majdnem szerencsétlenség is érte, mert amíg Szöcskéjékre figyelt épphogy ki tudta kerülni Cserebogár Apót, aki mérgesen rázta öklét Katica felé. Azonban jókedvét ez sem vette el. Otthon elkészítette a finom reggelit és miután bekebelezte átolvasta kedvenc napi lapját az Erdei Hírharangot. A hírcsemege után fogta kosárkáját és ismét útnak indult, mert a nénikéjének akart kedveskedni egy kis ennivalóval. A magasból rögtön észrevette a neki megfelelő virágot. Leszállt hozzá és kedvesen megszólította:
-         Szervusz Harangvirág, van valami jó híred a számomra?
-         Kedves Katica tisztíts meg ezektől a bogaraktól és a legérdekesebb híreket hallod majd tőlem.
Katica neki látott a munkának, dehogy a Harangvirág mit mesélt neki azt majd legközelebb mondom el.
 
5472813996.jpg