Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KATICA BOGÁR KALANDJAI_7

Röpgyűlés a tisztáson

7. rész

article preview
 
A szarkaláb két legnagyobb levelét összeütötte, jelezvén, hogy csendet kér. A zsongás, zúgás, susogás, suttogás, döngicslés elhalkult és szinte néma csendben várták a jelenlévők a tanácsokozás megkezdését.
Szarkaláb így szólt a társasághoz:
-        Tisztelt egybegyűltek, kedves erdőlakók! Röpgyűlésünk oka egy elszomorító tény, bizonyára tudjátok, hogy itt ebben a hatalmas házban – intett levelével a fogadó felé – milyen megengedhetetlen dolgok történnek mostanában. Nem akarom részletezni a szomorú eseményeket, csak a legutóbbit emelném ki. Szegény Katicát – aki nénikéje kiszabadítására merészkedett a fogadóba – ezek a kis rosszcsontok elfogták.
-         Gyorsan repüljünk oda és szurkáljuk őket jól fenékbe! – kiabálták a méhecskék.
-         Megesszük őket! – zúgták a szúnyogok.
sz012.jpg
-         Elég! – kiáltotta a szarkaláb – Csend legyen! Méhecskék, el akartok ti is pusztulni, hiszen nagyon jól tudjátok, ha egy ilyen sima bőrűt megszúrtok a fullánkotokat nem tudjátok visszahúzni és elpusztultok.
-         De hát akkor mit javasolsz? – kérdezte a méhecske mentőalakulat vezetője Méh Máté.
meh.jpg
-         Lássunk okosan a dologhoz – szólalt meg a Hajnalka – szerintem „erőszakkal” semmire sem megyünk, márcsak azértsem, mert ők sokkal erősebbek, mint mi. Gondoljátok el, ha most elözönlenétek a házat, egyből előkerülnének a rovarirtók, a légycsapók és tömeghalál áldozatai lennétek, gondolom ezt nem akarjátok, ezért inkább hallgassatok rám és éjszaka fogjunk neki a dolognak. Ezek éjszaka mindig alszanak és akkor van esélyünk kiszabadítani Katicát és talán a nénikéjét is.
-         Igen ám, de hogy gondolod a bejutást éjszaka – vetette közbe Szúnyog Szigfrid a legerősebb szúnyog – hiszen ezek nemcsak alszanak éjszaka, hanem be is zárkóznak.
-         És különben is – ásított nagyot Méh Márk a legkövérebb méhecske – nemcsak ők alszanak, hanem mi is!
-         Ennél mi sem egyszerűbb – szólt közbe Szitakötő Szilárd – Mindkét csapatból velem jön a tíz legerősebb, egyenként bejutunk a házba, főleg a réseket repedéseket igénybe véve és elbújunk, mindenki megfelelő helyet keressen magának, a sarkokat kerüljétek a pókhálók miatt, bújhattok a függönyök ráncaiba, szekrények tetejére, rátok bízom. Amikor minden elcsendesedett kezdődhet az akció. Ami az elalvást illeti a méhecskék közül azok jöjjenek velem, akik a legéberebbek, a szúnyogok pedig úgyis éjszakai rovarok ők nem fognak elaludni. A legerősebb hangú szúnyog velem jön és ha elérkezett az idő három rövid és két hosszú szúnyog dongás fogja jelezni, akkor mindenki repüljön hozzánk. –fejezte be a szitakötő
A tervet egyhangúan elfogadták az egybegyűltek és a húsz kiválasztott Szilárddal az élükön elindult a fogadó felé.
 016c.jpg
De nézzük csak mi is történt eközben Katicával. A szegény kis bogár egy gyufás dobozba került egyenesen Kató néni mellé. Sírva borultak egymás nyakába.
-         Te hogy kerültél ide? – kérdezte az öreg hétpettyes bogár.
-         Téged akartalak kiszabadítani és most én is fogoly lettem! – kesergett Katica.
-         Ne búslakodj kis bogaram – vigasztalta Kató néni – majd csak találunk valami kiutat.

 

De erről majd legközelebb hallhattok.