Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A linkekről

néhány szó az oldalon található linkekről...

Névsor szerint kezdem, mert fontossági sorrendet nehéz felállítani.

1. a legdrágább kincsem honlapja.

Mi is lehetne a világon legdrágább kincse az embernek?  A gyermekünk, életünk folytatása, tulajdonképpen egyfajta értelmezésben az örökélet letéteményese. Itt most nem részletezem csodálatos kapcsolatunkat, mivel írásaimban sokszor és sok helyen, és rengeteg formában megjelenik, így majd róla és kettőnkről ott "beszélek". Itt csak annyit, hogy lassan egy éve férjhez ment élete nagy szerelméhez, akit kisfiamként szeretek - Ati, a férje - a kisfiam jelzőre alaposan rászolgált 198 cem-es magasságával. Kata most óvónőnek készül, valóra váltva ezzel az én gyermekkori álmomat is. Nagyon örülök a választásának, nemcsak ezért, hanem, mert ritka az, hogy egy ember pontosan eltalálja, kiválassza, és véghez is vigye, azt, amire rendeltett. Nos ez a link Kata lányom honlapjára vezet.

2. Áldott István hivatalos honlapja.

Istvánt a Közkincsen ismertem meg, mint annyi sok barátomat. Kapcsolatunk ékes bizonyítéka annak, hogy létezik férfi és nő között barátság. Eleinte egymás művei alatt találkoztunk, és szép lassan kibontakozott az a közös szál, amely összefűzi az embereket, s melyet barátságnak ismerünk. Egyik alkalommal felvetette, hogy van egy novellája, amit már régebben írt és kérdezte befejezném-e. Így született meg a Navigátor című közös alkotásunk, melyből később képregény is készült. A közös munka öröme,  személyes találkozást is eredményezett, egyik nyáron párommal elutaztunk Székesfehérvárra, ahol nagyon kellemes napokat töltöttünk István és Melinda társaságában. Tavaly nyáron, pedig ők utaztak le nyaralásunk színhelyére Balatonlellére, és megint csak felejthetetlen napot töltöttünk el együtt. A távolság miatt jobbára e-mailekre korlátozódik kapcsolatunk, de mind művészetileg, mind emberileg nagyon sokat köszönhetek neki.

 3. Aranylant

Kovács Anikó és Paál Zsolt honlapja. Anikó mango néven ismert az internetes szájtokon. Gyönyörű verseket ír, mellesleg debreceni lány... mégha jó ideje a fővárosban él is, városunk szülötte. A honlap színvonalas alkotásait kellemes zene mellett élvezhetjük.

4. Benczés Sándor Gábor honlapja

Gábort is évek óta ismerem a Közkincsről, néhány KK-esten volt szerencsénk személyesen is találkozni. Versei önmagukért beszélnek, emellett kiváló műfordításokat olvashatunk tőle, és tehetsége más területeken is megnyilvánul. Gondolok itt festményeire, fotóira, grafikáira, szobraira. Igen sokoldalú tehetséges ember.

5. DunapART-café

Edu és Lion lapja. Eduval - Gámentzy Eduárd - szintén a KK-n ismerkedtünk meg. Az eddig általam meglátogatott irodalmi honlapok közül a legszinvonalasabb, legsokoldalúbb, legátfogóbb képet nyújtó szájt. Itt valóban mindent meg lehet találni ami művészet, a versek jórésze "hangos versként" is meghallgatható, de találhatunk dalszövegeket, esetleírásokat, tanulmányokat, meséket, novellákat, prózákat, külön kategóriát kapott a szonett és a haiku, valamint a humor. És a sor itt sem ér véget, láthatunk még képeket, zenéket és videókat. Valamennyi főmenűn belül több kategória létezik, szóval a műalkotások leggazdagabb tárháza található meg az oldalon.

6. Fátyol honlapja

Grafitnyomok... Nagyon sok érdekes embert ismertem meg a KK-n, Fátyol is közülük való. Az első perctől közel éreztem magamhoz, pedig földrajzi értelemben ugyancsak nagy távolság van közöttünk, hiszen Kanadában él. Művei elvarázsoltak, s benne van az a plussz, amit a sokoldalúság, a széles érdeklődési kör adhat. Versei olvasása közben mindig magamra találok. Azt hiszem az író-alkotó ember éppen ezért vesz a kezébe ceruzát, tollat, vagyis a mai időkre lefordítva, ezért ragadja meg a billentyűzetet. Fátyol - Katával az ezotéria, a fantassy világába is elkalandozhatunk. Szóval érdemes betérni hozzá.

7. G. Vali honlapja

Valit is a KK-ról ismerem, honlapján, egy édesanya fia elvesztése felett érzett fájdalmát ismerhetjük meg. A honlapja célja, hogy emléket állítson Zolinak, aki életmentés közben a tengerbe veszett Görögország partajinál. Érző-értő szívű embernek ismertem meg Valit, és példaértékű az a szeretet, amivel a mai napig körülveszi fiát, és általában az embereket. Megható, fájdalmas szépségű verseket olvashatunk nála.

8. Hori honlapja

Hori, azaz Horváth Géza informatikus Pécsen él, vele is a KK-n találkoztam és az első idők fejlődési tendenciáinak beindulásához nagyban hozzájárult. Figyelemmel kísérte alkotásaimat, s mind a mai napig, ha hozzá fordulok valamilyen tanácsért, készséggel áll rendelkezésemre. Pedig sohasem találkoztunk, mégis köztünk van az a kapocs, ami az érzékenylelkű embereket örökre összeköti. Ékes példája barátságunk az internet áldásos jelenlétének. Hori nagyszerű novelláival tűnt ki mindig is. Valódi műremekeket olvashatunk nála.

9. Hunok lapja

Óbudai filozófiai vitafórum. És mindemellett azt mondhatom minden út idevezet, pontosabban innen a "majdnem mindentudás" - állítja szerényen saját magáról a lap - egyetemére vezet az út. Ez az egyetem magas szintű mindentudás elérésre ad lehetőséget. Engem megfogott a lap, sőt lapcsoport sokrétűsége. Olyan szerte ágazó tudásanyag birtokosai lehetnek az idelátogatók, mellyel egyik hazai egyetemen sem találkozhatunk, mert ott jellemzően és specifikusan jelen van a tagolódás, itt viszont bárki találhat kedvére valót, mert aki keres az talál. A lap külön érdekessége az első állomás, ahová 'tudásút' - széles sugárút - vezet, az a, ha jól számoltam 71 féle szótár, mely zip-ben letölthető, egyszerűen kezelhető és teljesen ingyen használható bárki számára. Néhány különlegesség a szótárak gazdag tárházából többek között: zulu, wolof, ujgur, tahiti, tadzsik, szuhaéli, szamoa, sumér, sjung nu (ázsiai hun), occitan, mongol, mapuche, maori, luganda, ligur, kurd, kecsua, katalán, kabyl, inuit eszkimó, hindi, héber, hawaii, feketeláb, csejen, corse, cornish, cigány, choctaw, baszk, afrikans, abenaki, és még sokan mások, természetesen az ismertebb nyelvek széles repertoárja is megtalálható, némely nyelv több nyelvvel is párosítva, és mindegyik magyar és adott nyelv, valamint adott nyelv és magyar verzióban létezik. Hatalmas munka van emögött és hogy kinek köszönhetjük? Kisfaludy Györgynek, akiről a későbbiekben még lesz szó. Mindenkinek ajánlom az oldalt, aki szeretne kicsit többet tudni múltunkról, jövőnkről, az EGÉSZről.

10. Komáromi János honlapja

Verselő... Már a név is önmagáért beszél, mindemellett Koma, ahogy találóan neve rövidítéséből fakadóan önmagát nevezi fogalom az internetes irodalom kedvelőinek körében. Versei igen széles spektrumot mutatnak. Mindemellett, igazi közösségi ember, hiszen ő a szellemi atyja és kezelője annak a linkgyűjteménynek is, mely egy helyre tömöríti mindazokat, akik valaha is bármilyen művészi jellegű nyomot hagytak a világhálón, magyar vonatkozásban. Verseivel egyébként sokfelé találkozhatunk, amellett, hogy kötetei is jelentek már meg, aktív részese irodalmi rádiónak, verseit megzenésítve is megtalálhatjuk, hogy csak egyet kettőt emeljek ki sokrétű érdeklődéséből. Igazán érdemes betérni hozzá.

11. Közkincs

A bemutatkozásban már írtam róla. Elindítója és tulajdonosa Kiss Oszkár, netes berkekben csak kisúr. Örök hála neki az ötletért és a megvalósításért, mert abban az időszakban nekem is, és rajtam kívül sokaknak olyan volt ez az oldal, mintha hazataláltunk volna. Második otthonunk lett a Közkincs, ahol közkinccsé tettük írásainkat. Ha valaki szomorú volt és ez is, mint bármelyik érzés azonnal 'lejön' a versből, vagy más írásból, akkor biztos, hogy segítő, baráti szavak várták, ha öröm érte, akkor abban is osztoztunk. A szellemi fejlődés lehetősége mellett igaz barátságok szövődtek. A bemutatkozásom méltán tükrözi és ma is helytálló, mégha két évvel ezelőtt is írtam mi is a Közkincs: "Mit mondanál el magadról pár sorban? Meg kellett erre a pár sorra érnem... mert nem mindegy mit is és hogyan... Egyszerű - talán érzékenyebb az átlagnál, mint mindenki, aki versbe, vagy más írásműbe jelzi lelkét - embernek tartom magam... Lassan két éve "élek" az oldalon... Csodás családom is e lap... rengeteg baráttal és sok szimpatikus kedves emberrel..." Már több mint négy éve regisztráltam az oldalon. Az intenzív időszak után ugyan mostanában már ritkán vetődöm arra, de mindig nagy-nagy szeretettel gondolok a közösséget alkotó emberekre, magára a lapra.

12. nagyon hasznos linkgyűjtemény

Koma honlapjánál már említettem, egy linkgyűjteményt találhatunk itt, verses, művészeti portálokra vezet valamennyi. Itt aztán böngészhet, akinek érdeklődési köre erre vezet. Szinte mindenki itt van, aki valaha is alkotott. Koma jóvoltából én is. Köszönet érte itt is.

 13. Netelka honlapja.

A leírásban azt írtam egy kis csoda, és valóban. Netelka, azaz Sárhelyi Erika, egyike a legkülönlegesebb és legjobb embereknek, akikkel valaha is találkoztam. Netes bolyongásom a KK-ra találásom kezdete óta ismerem Netit, ahogy mindenki becézi. Káprázatos versei már akkoriban is üde szinfoltjai voltak a KK-nak. Saját honlapján sincs ez másként, kellemes zene mellett gyönyörködhetűnk sokoldalú tehetségének gyümölcseiben a VERSekben. Egy szó, mint száz, ha valami csodára vágyunk mindenképpen érdemes őt felkeresni.

14. Párom Németi Zoltán írásai. 

Zoli számomra a legcsodálatosabb ember. Persze nem tudok elfogultság nélkül szólni róla. Nem is akarok ide sokat írni, mert vele is valami olyasmi a helyzet, hogy az írásaimból úgyis sok minden ki fog derülni, mert új korszakom vele kezdődött és tart azóta is. A honlapról csak annyit, aki szereti a borzongást, a fantassy világát, az jobb helyen nem is kereshetne olvasnivalót, mint nála. Képi világa, egyedi stílusa varázslatossá teszi a műveket. Kedvencem a boszorkányos álom, de a többi is önmagárt beszél. Különleges világba csöppenhetnek az idelátogatók.

15. Pethes Mária honlapja

Mari. A Mari. Na ő aztán külön fogalom. Nem ismerek nála érzékenyebb és szebb lelkű embert, sőt olyat sem, aki arra a verselésre lenne képes, amire A PETHES. A stílusa kifejezhetetlen egyszerű szavakkal. Valósággal megbabonázza az olvasót és odaszegezi a monitor elé, vagy ha épp valamelyik verseskötetét vesszük kezünkbe, akkor éppen abba az ülőalkalmatosságba, melyet e célra kiválasztottunk, ha netán állva olvasnánk, akkor pedig biztos, hogy földbe gyökerezik a lábunk a döbbenettől, mert magas iskola, amit Mari a művészetben és a művészetért tesz. Tőle tanultam az alázatot, mert alázat nélkül nem lehet, sőt tilos bármely irodalmi értéket képviselő mű felé közelíteni. Az oldala az AlkoTÓ-ház jelenleg átállás miatt nem üzemel, de reményeink szerint hamarosan szélesre tárja kapuját az irodalombarátok a verskedvelők előtt. Addig az Agárdon található valódi testvérét látogathatjuk a lapnak, mely állandó kiállítás jelleggel Péli Tamás roma származású festő műveinek ad otthont. És persze a Marinak, aki ott él a csodálatos szín- és formavilágú képek között, párjával, Hontalan Kovács József költővel. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a költőpárt, mert olyan értéket képviselnek, mely a mai világban elvétve lelhető fel.

Kiegészítés: örömmel jelzem, hogy immáron üzemel a linkben jelzett honlap, szebbnél szebb alkotásoknak adva otthont. Mari művei mellett Kovács Hontalan József alkotásaiból is ízelítőt kaphat a látogató, és sok más kortárs költő nagyszerű művére is vethetünk egy-két pillantást

16. Szemilla kincsei.

Szemilla, azaz Pozsa Ágnes régóta ismert az internetes irodalmi körökben. Sokoldalú tehetség. Novellái olyan életképek, melyek valósággal olvastatják magukat, nem lehet betelni velük. Mindemellett Szemi kincsei között alapvető igazságok, életbölcsességek is szép számmal fellelhetők. Hamisítatlan humorral átszőtt, kedves életszagú novellák, melyek olvasásával csak nyerhetünk, tapasztalatot, szeretetet. Más egyéb hasznos 'utacskák' is vezetnek Szemi honlapjáról különböző irányba. Mindent összevetve igen kellemes órákat tölthetünk a társaságában, ha honlapjára látogatunk.

17.  Terembura - hun kutatási magazin

A teremburáját! Ez volt az első gondolat, amikor ezt a honlapot először megnyitottam, aztán elmerültem a VILÁGában. Az biztos, hogy aki idekalandozik napokra, hetekre leköti magát, és később is szívesen tér vissza. A cikkek önmagukért beszélnek. A tudás olyan mélységeit fedezhetik fel az érdeklődők, melyeket nem lehet csak felületesen szemlélni. Egyszerűen nehéz a laptól elszakadni. Ezt az oldalt, akárcsak a hunok lapját, Aranyatya, azaz Kisfaludy György szerkesztésében olvashatjuk. Az Univerzum Egyházának lapja, mely minden tudást tartalmaz. Időfizika, történelem, vallás, és még sorolhatnám mi mindennel foglalkozik a lap, és számtalan út vezet tőle a hasonló társlapokhoz. Mindenképpen hasznos információk birtokába juthatunk.

18. Mórotz Kriszta honlapja

Egy különleges ember, aki csak rövid ideje, mintegy terpáiaként fedezte fel az írás örömét. Élete egyik legjobb döntése volt, mert egyedi látásmódja, fantasztikus egyénisége, szeretettel teli lénye tükröződik az írásokban. És azt hiszem ez az, ami a mai írók palettáján csak nagyon kismértékben van jelen. Abban biztos vagyok, ha ellátogatunk Kriszta honlapjára tiszta és őszinte szavak fűzéreiben gyönyörködhetünk. Felüdülés a léleknek.

19. Lir Morlan honlapja

Lir Morlanként ismertem meg - persze internetes nicknév; mellesleg tőle tudom, hogy egy ír férfinév - mára már kiderült Krisz az egyik legcsodálatosabb lélek, akit valaha ismertem... Az első pillanatoktól tudjuk, hogy barátságunk valódi kincs a ma kietlen világában. Minden tiszteletem az övé, aki három kisgyermek szeretetteljes nevelése mellett a legcsodálatosabb alkotásokat adja az interneten keresztül mindenkinek. Ő az, akivel úgy tudunk egymás műveiben bóklászni, hogy nemcsak értjük, érezzük azokat. Az első versei olvasásakor felötlött bennem a gondolat: Ó Istenem, akár én is írhattam volna, s tudom, ő is érzett hasonlót az én írásaim olvasása közben, röpke néhány hét alatt, majd száz levelet váltottunk, és mindig van új és újabb témánk. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megismerhettem Őt, műveiben benne van a jövő ígérete, minden bizonnyal hamarosan szélesebb körben is ismertté válik. Nem csak hiszem, érzem ezt. Aki valami olyat szeretne olvasni, amire ritkán akad az interneten az keresse őt, mert úgy ír, ahogy csak kevesen...

20. Benczés Sándor Gábornál vendégségben

Amikor észrevettem egyik írásom alatt Gábor üzenetét, hogy égre-földre keres egy igen fontos ügyben, nagyot dobbant a szívem. És megint elindult valami. Gábor volt olyan szíves és vendégként szerepeltet az oldalán, ami kimondhatatlanul jól esik, jelen pillanatban nagyobb elismerés, mintha valamelyik könyvkiadó keresett volna meg egy szerződéssel. A színlapunk oldalon egy olyan lehetőséget teremtett, hogy néhány általa érdemesnek tartott alkotót szerepltet egy-egy művel. A Katicabogaras mesémet választotta, és a Nem vagyunk egyedül novellámat. Külön öröm ez számomra. És már csak azért is érdemes ezt az oldalt felkeresni, mert nagyon sok tehetséges ember írásaiból kaphatunk ízelítőt. A lehetőségért itt is, most is, és mindenkor köszönet Gábornak.

21. Füredi Krisztián honlapja és Pszichológiai blog

Mindkét lap úgynevezett linkcsere keretében került föl az oldalamra. A startlap gyűjtőoldalain történő megjelenésre lehetett ajánlani linket, így esett, hogy az irodalom.lap.hu és a kortársirodalom.lap.hu oldalakra felkerült az oldalamra vezető link. Az előbbin a Mindenféle nevű dobozban, míg az utóbbin a További kortárs írók,költők nevű dobozban szerepel az oldalamra vezető link.

22. P.Szabó Mária honlapja

A próza nagymestere. Hihetetlenül jól ír a Mari. Novellái színesek, érdekesek, életszagúak. Az oldalon legtöbb írásból csak ízelítő található. Remélem a könyvei is hamarosan kézbevehetőek lesznek, mert polcon, és kézben a helyük. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne kikapcsolódni, vagy valami érdekes, színes írásra vágyik.

 

23. Dr. Nagy Mária Magdolna honlapja

A nem létező véletlennek köszönhetem, hogy rátaláltam erre gyöngyszemre. Személyes ismeretség nélkül is bizton állíthatom, hogy egy csodálatos teremtés vall ezen a honlapon önmagáról, versei lelke aprócska szilánkjai, melyek tündökölnek, fényt hoznak a sötétnek látszó világba. Az oldala színes és érdekes sokoldalú személyiségét ismerhetjük meg belőle.